Er bestaan verschillende soorten wratten, steelwratjes, ouderdomswratten en de gewone wratjes. Wratten zijn onschuldig en verdwijnen meestal vanzelf zonder dat u er een litteken aan overhoudt. In sommige gevallen kunt u er last hebben, zoals bij wratten onder de voetzolen. Ook om esthetische redenen kunt u ervoor kiezen om de wratten te laten verwijderen. De gewone wratjes oftewel de virale wratjes kunnen effectief behandeld worden met behulp van de laser.
Tijdens de intake stellen we verdiepende vragen om uw probleem en voorgeschiedenis duidelijk in kaart te brengen. We bespreken de behandelopties met u en het verloop van de behandelingen. Op deze manier kunnen we een behandeling op maat voor u opstellen.
De laser produceert een laserstraal die zich in de huid omzet in hitte. De hitte zorgt ervoor dat de oneffen huidlagen van de wrat worden beschadigd. Daarnaast wordt het bloed in de vaatjes, dat de wrat voorziet van voeding en zuurstof, gestold. Hierdoor sterft het bloedvaatje af verdwijnt uiteindelijk de wrat. Tegelijkertijd stimuleert de laser de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe huidcellen, zodat de beschadigde huid zich in korte tijd vernieuwt.
Na de behandeling kunt u roodheid, zwelling en blaarvorming verwachten. Na enkele dagen zal de huid donker verkleuren. Dit is een gewenste reactie en duidt op necrose (afstervend weefsel). De blaar zal uiteindelijk een korst worden en er vervolgens vanaf afvallen. Dit geneest zonder littekenvorming. Rondom het behandelde gebied kunt u een branderig gevoel ervaren.
De behandeling vindt iedere zes weken plaats. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van de grootte en de diepte van de wrat.
Het is noodzakelijk om een verwijzing van de huisarts te hebben voor deze behandeling. De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed.
Voor antwoorden op eventuele andere vragen, zien wij u graag voor een vrijblijvende intake in de kliniek.