CO2 Laserbehandeling goedaardige huidafwijkingen

De CO2 laser (ook wel bekend als de fractionele CO2 laser) is de meest effectieve laser op het gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, knobbeltjes, grove poriën, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief worden behandeld met deze laser. Aangezien de laser computergestuurd is, kunnen we op tienden van millimeters nauwkeurig werken.

Intakegesprek

Tijdens de intake stellen we verdiepende vragen om uw probleem duidelijk in kaart te brengen. Ook stellen we aanvullende vragen over bijvoorbeeld eventueel medicatie-gebruik en uw verwachtingen ten aanzien van het eindresultaat. Hierna bekijken we uw huid en bespreken we de behandelmogelijkheden. Op deze manier maken we een behandelplan op maat.

Werking

De CO2 laser produceert een laserstraal. Het licht van deze staal wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor de watermoleculen in de huid extreem opwarmen. Dit zorgt ervoor dat het behandelde huidlaagje verdampt en er gecontroleerde schadekolommen worden gemaakt. Deze ‘schade’ activeert de fibroblasten, waarbij de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een strakkere en egalere huid.

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang dat uw huid niet te zongebruind is en dat er geen actieve ontstekingen zijn op het te behandelen gebied.

Na de behandeling kan de huid nog wel kwetsbaar zijn. Wees voorzichtig met warmtebronnen, zoals de sauna en heet douchen en bescherm de huid consequent met een zonnebrandfactor 30 of hoger.

Resultaat

Het resultaat is afhankelijk van de indicatie. Acnelittekens en rimpels zullen vervagen, het algemene huidbeeld verbetert en poriën verfijnen. Tevens wordt uw huid steviger, gladder en krijgt het een gezondere uitstraling.

Tarief

De kosten van een CO2 laserbehandeling starten vanaf €85.

Voor een specifieke prijs en antwoorden op eventuele andere vragen, zien wij u graag voor een vrijblijvende intake in de kliniek.

 

Back to top