Laserbehandeling schimmelnagels

Schimmelnagels worden in de volksmond ook wel ‘kalknagels’ genoemd. Ze kunnen als erg vervelend worden ervaren, maar zijn niet gevaarlijk. Schimmels zitten overal, ook op uw lichaam. Normaal zorgt een vetlaagje op de huid ervoor dat u hier geen klachten door ervaart. Soms beschermt het vetlaagje minder goed en dan kunnen de schimmels in de huid en nagels groeien. In sommige situaties kunt u sneller schimmelnagels ontwikkelen, namelijk als u lang doucht, veel zeep gebruikt, een huidziekte of diabetes heeft, of als uw afweer verminderd is.

Intakegesprek

Tijdens de intake stellen we verdiepende vragen om uw probleem duidelijk in kaart te brengen. Ook stellen we aanvullende vragen zoals eventueel medicatie gebruik en uw verwachtingen van het resultaat. Hierna bekijken we uw nagels en bespreken de behandelmogelijkheden. Op deze manier stellen we een behandelplan op maat voor u op.

Werking

Tijdens de laserbehandeling wordt elke schimmelnagel (kalknagel) met laserlicht behandeld. De schimmel die in de nagel groeit neemt het laserlicht op en zet dit om in warmte. De hitte doodt de schimmels. Gedurende de behandeling voelen uw nagels warm aan. Indien u start met de behandelingen zal het behandelproces er als volgt uitzien: De eerste vier weken komt u elke week voor één behandeling. Na de behandelkuur wordt de behandeling elke vier tot zes weken herhaalt. Tussentijds evalueren we het effect aan de hand van foto’s en passen we, indien nodig, het behandelplan aan.

Resultaat

Als de schimmel uiteindelijk is gedood, groeit de nagel weer gezond aan. Aangezien nagels langzaam groeien en de nagelgroei ook wordt vertraagd door de schimmelinfectie, is het resultaat meestal pas na enkele maanden te zien. Laserbehandelingen zorgen voor een gewenst resultaat bij ongeveer 70% van de patiënten.

Tarief

De kosten van een laserbehandeling voor schimmelnagels zijn afhankelijk van hoeveel nagels zijn aangedaan. De kosten voor het behandelen van één tot vijf nagels zijn  €30 en voor zes tot tien nagels €55.

Voor een specifieke prijs en antwoorden op eventuele andere vragen zien wij u graag voor een vrijblijvende intake in de kliniek.

Back to top