Vaatlaser

Vaatjes in het gezicht of op het lichaam kunt u als storend ervaren. In het gezicht komen de rode en paarse vaatjes vaak voor op de neus, de wangen en de kin. Op het lichaam komen ze vaak op de benen voor en worden het besenreiser varices genoemd. Wij kunnen deze vaatjes behandelen met de Nd:yag laser. Deze vaatlaser heeft een lange golflengte en reageert op de rode kleur in het bloed. Hierdoor beschadigt uw huid aan de oppervlakte niet.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek stellen wij verdiepende vragen om uw probleem duidelijk in kaart te brengen. Ook stellen we aanvullende vragen, zoals uw eventuele medicatie gebruik en uw  verwachtingen van het eindresultaat. Hierna bekijken we uw huid en bespreken we de behandelmogelijkheden. Op deze manier stellen we een behandelplan op maat op.

Werking

De pulsen van de vaatlaser worden in de rode kleur van het bloed omgezet in warmte. Door de hitte wordt het bloed in de bloedvaatjes gestold en klappen de vaatwanden dicht. Hierdoor sterft het bloedvaatje af. Het lymfesysteem voert de restanten af.

Na de behandeling zijn de behandelde vaatjes rood of grijs van kleur. Dit kan enkele dagen aanhouden. Wees de eerste 48 uur voorzichtig met warmtebronnen, zoals een sauna en heet douchen en bescherm de huid consequent met een factor 30 of 50.

Voorafgaand aan de laserbehandeling is het van belang om de huid minimaal vier weken niet bloot te stellen aan de zon en/of zonnebank en is het belangrijk dat u geen zelfbruiner gebruikt.

Resultaat

Met een gemiddelde van één tot vier laserbehandelingen met tussenpozen van acht weken, worden de vaatjes verminderd of geheel verwijderd. Afhankelijk van uw wens ten aanzien van het eindresultaat, wordt het aantal behandelingen bepaald. In de toekomst kunnen altijd weer nieuwe vaatjes ontstaan. Hierdoor zijn soms onderhoudsbehandelingen nodig.

Tarief

De kosten van een vaatlaserbehandeling met de vaatlaser starten vanaf €80.

Voor een specifieke prijs en antwoorden op andere vragen, zien wij u graag voor een vrijblijvende intake in de kliniek.

Back to top